Natuurlijk & Duurzaam

In Wickevoort is van alles te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust kan vinden. Dit van oudsher agrarische gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. Heerlijk genieten én ideaal wonen. Het kan hier.

Duurzaam gaat verder dan energie

Duurzaamheid gaat verder dan energie. Er zijn meerdere duurzame voordelen op verschillende niveaus. Denkt u daarbij aan gezondheid en comfort of toekomstwaarde. We hebben alle voordelen per niveau voor u op een rij gezet.

Gezondheid en comfort

De combinatie van duurzame materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Delen van voorzieningen

Bij groen en duurzaam past ook het delen van voorzieningen en het stimuleren van elektrisch rijden. In Wickevoort staan daarom straks, speciaal voor de bewoners van Wickevoort, overal elektrische deelauto’s en andere elektrische vervoermiddelen. Ook komen er mogelijkheden voor het gezamenlijk gebruik van Wickevoorts gereedschap en staan er op een aantal plekken in Wickevoort pakketten ophaal en wegbreng punten, de zogenaamde “Bring me boxen”. En je kan wellicht straks bij SEIN een ruimte huren voor bijvoorbeeld het geven van yoga lessen.

Het samen delen en beheren van dit bijzondere landgoed

Geniet niet alleen van de prachtige voorzieningen zoals Hoeve Wickevoort, de kinderboerderij, de manege, kleinschalige horeca, een buurtwinkeltje én mooie wandel- en fietsroutes. Maar deel ook samen met de andere bewoners een aantal Wickevoorter voorzieningen zoals elektrische deelauto’s en Wickevoorter deelgereedschap. Haal je pakketten op uit de gezamenlijke Wickevoorter Pick-up Boxen of maak een praatje met Pauwel, de Wickevoorter parkbeheerder. Samen met de hem en de andere bewoners beheer je niet alleen de eigen Wickevoorter voorzieningen, maar kan je ook bepalen welke faciliteiten Wickevoort nog meer krijgt.

Nog een bijzondere voorziening; de Wickevoorter app. Via deze app maak je bijvoorbeeld contact met de andere bewoners, kan je vragen stellen, organiseer je een buurtfeestje, wordt je door de boer op de hoogte gehouden van de komende moestuinoogsten, fruitplukdagen of wanneer er nieuwe geitjes zijn geboren, reserveer je een deelauto of de Wickevoorter aanhangwagen, maak je een afspraak met de fysiotherapeut, reserveer je een ruimte voor yogalessen in de Cruquiushoeve of geef je aan de Wickervoorter bewonersvereniging door dat er bomen op het landgoed gesnoeid moeten worden.

Alle bewoners van Wickevoort zijn lid van deze Wickevoorter vereniging en betalen hiervoor een bijdrage.

De boer als buurman

Hou je van tuinieren? Wil je zelf groente of fruit oogsten uit de Wickevoortse moestuin of wil je samen met andere bewoners het groen in de buurt onderhouden? Dat kan straks allemaal op Wickevoort én natuurlijk mag je een handje helpen op Hoeve Wickevoort. Deze biologische stadsboerderij is verbonden met het hele gebied. Je bent echt een buur van de boer. Dit betekent af en toe een Hollandse mestlucht en wellicht hoor je vanuit je huis wel kippen, geiten of paarden.

Groen en energieneutraal

Wickevoort is groen en duurzaam. Oude bomen blijven behouden en er komt volop nieuwe aanplant. Zo blijft het lommerrijke, historische karakter van het gebied behouden. In Wickevoort komen zo min mogelijk muren en schuttingen. Tuinafscheidingen zijn natuurlijk. Zo ervaar je optimaal dat je op het groene landgoed woont. Huizen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. We kiezen voor verantwoorde bouwmaterialen en zoveel mogelijk Nul op de meter woningen. Alle woningen worden opgeleverd zonder gas en met zonnecelpanelen. Zo zijn bewoners zelfvoorzienend in energie.

Energieneutraal

Energie neutraal betekent dat de woningen een energieprestatie (EPC) van 0 hebben. De woning wekt met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouw gebonden energiegebruik, zoals verwarming, ventilatie en verlichting. Met de zonnepanelen wek je je eigen stroom op, wat lagere energielasten oplevert, én je kan bij een aantal banken tot € 15.000 extra hypotheekruimte krijgen. Daarbij is een energie neutrale woning in Wickevoort gasloos en op een duurzame warmtebron aangesloten. Met een energie neutrale woning in Wickevoort draag je bij aan een beter klimaat en milieu én heb je lagere energielasten.

Nul op de meter

Nul op de Meter is het meest duurzame woonconcept van dit moment. Alle energie die nodig is voorr de gebouw gebonden installaties zoals verwarming, ventilatie en verlichting wordt door de woning zelf opgewekt met zonnepanelen. De woningen wekken daarbovenop zelfs genoeg energie om te voorzien in het huishoudelijk verbruik. De CO2 uitstoot en de energielasten zijn bij deze woning nihil. Hierdoor kan je bij een aantal banken tot € 25.000 extra hypotheekruimte krijgen. Een Nul op de meter woning in Wickevoort is gasloos en wordt op een duurzame warmtebron aangesloten én je hebt 10 jaar Nul op de meter garantie.  Met een Nul op de meter woning draag je bij aan een beter klimaat en een beter milieu én heb je lage energielasten!

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Kom naar de Meet & Greet van Woonveld Bos Fase 2!

Kom zaterdag 23 maart 2024 naar de Meet & Greet van 10:30 tot 12:30 uur in het infocentrum van Wickevoort

Stel al je vragen over Woonveld Bos Fase 2 aan het verkoopteam en ervaar het groene en lommerrijke woonveld.

Waar? Infocentrum Wickevoort, Spieringweg (tegenover nr. 720) in Cruquius.
Wanneer? Zaterdag 23 maart van 10:30 tot 12:30

Meer informatie