16 maart 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

Even voorstellen: Geer Karman, gebeidsontwikkelaar bij AM.

Vertel iets over jezelf:

Ik ben Geer Karman, woon in Haarlem samen met mijn vriendin en twee kinderen die 9 en 12 jaar oud zijn.

 

Wat is je functie?

Gebiedsontwikkelaar bij AM (onderdeel BAM Groep) en ik werk aan diverse projecten in de provincie Noord Holland.

Sinds 2012 ben ik betrokken bij de ontwikkeling van Landgoed Wickevoort.

 

Wat maakt Wickevoort zo anders voor jou dan andere projecten?

Wickevoort is zeker geen standaard project, mede door de aanwezigheid van SEIN en het bestaande groen kunnen we de aanvullende ambities vormgeven en wordt het een bijzonder plan. Daarbij geven we niet alleen aandacht aan de woningen, maar ook aan de ruimte rondom de woningen, waarmee we een woning en ruimte met elkaar integreren. Maar ook het opzetten van de beheervereniging en het sturen van motivatiebrieven voor toewijzing van woningen zijn aspecten die nieuw en leerzaam zijn voor ons. Maar we zien dat dit een bijdrage levert aan het omzetten van de wijk.

 

Van welke onverwachte verrassingen of tegenslagen heb je geleerd en wat?

Bij de eerste uitwerking van onze plannen kwamen we vanuit de circulaire gedachte op het idee van een stadsboerderij. Achterliggende gedachte was dat deze vanuit alle plekken zichtbaar zou zijn. Ada en Martin zijn in 2018 gestart als stadsboeren en het is mooi te zien dat het succesvol is. Zo hebben meerdere bewoners hebben een abonnement voor zelfoogsten en/of zijn vrijwilliger, waarmee er verbinding ontstaat in de wijk.

Verder zien we dat de integratie tussen de cliënten van SEIN en de bewoners van Wickevoort steeds beter gaat. Een mooi voorbeeld is de gezamenlijke st. maarten optocht die in november heeft plaatsgevonden.

 

Vanuit de beheervereniging hebben we in de contractstukken kwalitatieve verplichtingen opgenomen voor inrichting tuinen en handhaven van groen. We zien dat dat nog niet overal goed gaat. Waarschijnlijk omdat wij dat niet goed gecommuniceerd hebben, dus dat proberen we in de toekomst beter te doen.

 

 

Wat is de uitdaging voor de komende jaren?

Ik denk dat de komende jaren het economische landschap er anders uit zal zien, de vraag naar woningen blijft echter hoog. Ik zal er alles aan doen de kwaliteit die we in de eerste fase hebben gerealiseerd ook in vervolgfasen ook waar te maken.

 

Zou jij zelf ook op Wickevoort willen wonen en waarom?

Wickevoort draagt bij aan een duurzame leefomgevingen. De energie concepten zijn voor groot deel van de woningen energie neutraal en we maken niet alleen plekken voor mensen maar ook voor flora en fauna. Wat mij betreft is dit het nieuwe ontwikkelen en daar zou ik graag met mijn vriendin en kinderen onderdeel vanuit willen maken.

 

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod